Αεροδρόμιο / Μεταφορά στην Πάτρα

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα, είναι το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ελλάδος και εξυπηρετεί την Αθήνα και γενικά την Αττική. Ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 28 Μαρτίου 2001 και αντικατέστησε το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ελληνικού, που εξυπηρετούσε την Αθήνα για 60 χρόνια.

            

  Μετακινήσεις στην Πάτρα

 

  1. ΜΕ ΑΜΑΞΙ (~2 ώρες και 30 λεπτά).

Ο πιο γρήγορος τρόπος να φτάσεις στην Πάτρα είναι με αυτοκίνητο. Από το αεροδρόμιο η Πάτρα απέχει με αυτοκίνητο 240 χλμ, από έναν καινούριο δρόμο ταχείας κυκλοφορίας. Ακολουθήστε τον αυτοκινητόδρομο της Αττικής οδού Αθηνών προς την Ελευσίνα. Συνεχίστε στον αυτοκινητόδρομο της Ολυμπίας Οδού προς την Πάτρα. Μπορείτε να νοικιάσετε αυτοκίνητο από την Theocar Α.Ε ή να κάνετε κράτηση για την ιδιωτική σας μεταφορά από οδηγό της Theocar Transfer.

 

  1. ΜΕ ΤΡΕΝΟ (~3 ΩΡΕΣ)

Με καθημερινά 10 δρομολόγια μετ’ επιστροφής, σύγχρονα τρένα και αναβαθμισμένες υπηρεσίες, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ συνδέει τους περισσότερους νομούς της χώρας, από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Πάτρα. Χρησιμοποιήστε τον προαστιακό σιδηρόδρομο από το αεροδρόμιο μέχρι το σταθμό του Κιάτου στην Πελοπόννησο. Μόλις φτάσετε στο Κιάτο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο εισιτήριο του προαστιακού για να πάρετε λεωφορείο του ΟΣΕ για Πάτρα. Το λεωφορείο της γραμμής θα σας περιμένει στο τέλος της γραμμής του προαστιακού. Σημειώστε ότι το δρομολόγιο του λεωφορείου προσφέρεται επίσημα από τη σιδηροδρομική εταιρεία, δεν είναι όμως τόσο συχνή η διέλευση του όσο του τρένου. Για online κρατήσεις και πληροφορίες, ανατρέξτε στον κεντρικό σύνδεσμο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

 

  1. ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ (~3 ΩΡΕΣ)

Τα υπεραστικά λεωφορεία, ΚΤΕΛ, είναι μεταφορικές επιχειρήσεις που εξυπηρετούν τη μετακίνηση του επιβατικού κοινού μεταξύ των ελληνικών πόλεων με χρήση λεωφορείων. Για να έρθετε στην Πάτρα με υπεραστικό λεωφορείο πρέπει να μεταβείτε στο σταθμό ΚΤΕΛ Κηφισού στην Αθήνα. Αυτό από το Αεροδρόμιο μπορεί να πραγματοποιηθεί με το αστικό λεωφορείο express Χ93 (περίπου 1 ώρα), ή με ταξί (περίπου 20 λεπτά). Στο σταθμό του ΚΤΕΛ αναζητήστε το ταμείο ΑΧΑΪΑΣ- ΠΑΤΡΑ για να αγοράσετε εισιτήριο. Τα λεωφορεία για Πάτρα αναχωρούν κάθε 30 λεπτά. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την υπηρεσία υπεραστικών λεωφορείων, ΚΤΕΛ, εδώ.

back to top